CE ÎNSEAMNĂ ROTARACT?

Prin programul Rotaract, tinerii adulți nu își dezvoltă doar cunoștințele și abilitățile, dar totodată ei se adresează nevoilor fizice si psihice ale comunității, în timp ce promovează înțelegerea internațională și pacea într-un cadru de prietenie și servicii.

Club Rotaract T.E.A.M. Baia Mare

Rotaract e un serviciu sponsorizat de către clubul Rotary pentru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.
Prin programul Rotaract, tinerii adulți nu își dezvoltă doar cunoștințele și abilitățile, dar totodată ei se adresează nevoilor fizice și psihice ale comunității, în timp ce promovează înțelegerea internațională și pacea într-un cadru de prietenie și servicii.
Cu mai mult de 7.000 de cluburi Rotaract în 163 de țări și zone geografice, Rotaract a devenit un fenomen în întreaga lume.

Rotary New Generation – Rotaract
Toate eforturile Rotaract încep la nivel local, la nivelul firului de iarbă, cu membri care oferă comunității un sprijin în nevoile sociale, totodată promovând un mediu de înțelegere internațională și pace, printr-un cadru de prietenie și dedicare.

E.R.I.C. (Centrul European de Informații Rotaract) este o organizație multi-districtuală ce deservește cluburile Rotaract din Europa.

Asociația DISTRICT ROTARACT 2241 coordonează și direcționează activitățile generale ale cluburilor ROTARACT membre ale Asociației, susținerea și ajutarea acestora în demersurile lor de a atinge scopul principal al ROTARACT, dezvoltarea profesională și a aptitudinilor de lider a membrilor săi, precum și desfășurarea de proiecte sociale pe plan local și internațional, fiind o componentă de bază a comunității din care fac parte.

 

Rotary

Rotary ajută la scrierea istoriei și apropie societatea de peste 100 de ani. De la formarea din 1905, varietatea de ocupații, culturi, țări oferă o perspectivă unică iar pasiunea comună pentru a ajuta duce la împlinirea remarcabilului.

Rotary a identificat cauze concrete pentru a maximiza impactul local și global. În același timp, e de înțeles că fiecare comunitate are nevoile și grijile proprii. Prin rețeaua de resurse și parteneri, ajută cluburile să se concentreze asupra eforturilor în promovarea păcii, în lupta împotriva bolilor, furnizarea apei curate, salvarea mamelor și copiilor, susținerea educației, creșterea economiilor locale.

Impactul începe cu membrii – oameni care muncesc neobosiți împreună cu cluburile lor pentru a rezolva problemele comunității. Eforturile lor sunt susținute de Rotary International, asociația de membri, și de Rotary Foundation, care oferă burse din donațiile globale pentru finanțarea proiectelor cluburilor membre.

 

Interact

Interact este un serviciu al Rotary International pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. Cluburile Interact sunt sponsorizate de cluburile locale ale Rotary, care vor oferi și suport și îndrumare. Cluburile Interact se autogestionează și se autofinanțează.

În fiecare an, cluburile Interact duc la bun sfârșit cel puțin două proiecte de servire a comunității: unul care atinge înțelegerea de internaționalism iar altul social pentru comunitate. Prin aceste eforturi, tinerii din Interact dezvoltă o rețea a prieteniei cu cei din cluburile locale și internaționale.

Rotary Youth Exchange
Ca student Rotary Exchange vei petrece până la un an de zile trăind cu o familie gazdă și urmând cursurile unei școli dintr-o țară diferită. Voluntarii Rotary administrează acest program la nivel local, astfel costurile pentru student și familia sa fiind reduse.

 

TOP